Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

О Б Я В Л Е Н И Е

ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ „ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ“

ОБЯВЯВА ПОДБОР

за длъжността „главен сътрудник по управление на европейски проекти и програми“ в дирекция „Програмиране, наблюдение и оценка”

          

1. Главен сътрудник по управление на проекти и програми – 1 щатна бройка

Длъжностно ниво от КДА 6;

Наименование на длъжностното ниво – експертно ниво 2;

Място за изпълнение на длъжността – гр. София.

Области на дейност на длъжността:

      Участие в подготовката и обявяването на процедури за предоставяне на БФП по ОПНОИР и ПО, в съответствие с европейската и националната нормативна уредба и след съгласуването им с другите дирекции в Управляващия орган, в т. ч.: участие в разработването на проекти на методология и критерии за подбор на операции и техни изменения; участие в изготвянето на насоки за кандидатстване, определящи условията за кандидатстване и условията за изпълнение на проекти по процедури за предоставяне на БФП и на техни изменения; участие в процеса на осигуряване на съответствие на процедурите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с правилата за държавни помощи; изготвяне на  разяснения по отношение на условията за кандидатстване по процедурите за предоставяне на БФП, включително и подготовка на отговори в рубриката „Въпроси и отговори“. Въвеждане на  данни в Информационна система за управление и наблюдение на средствата от Европейския съюз в България (ИСУН). Участие в разработването на индикативни годишни работни програми и техните изменения. Събиране на информация и осъществява анализи за нуждите на програмирането на ОПНОИР и ПО. Участие в процеса на изготвяне на съпътстващи управлението и изпълнението на ОПНОИР и ПО документи и процедури. Участие в работни срещи, дискусии, работни групи и фокус групи във връзка с програмиране на операциите по ОПНОИР и ПО.

2. Минимални и допълнителни изисквания към кандидатите за длъжността:

  • Висше образование: образователно - квалификационна степен „Бакалавър”;
  • Предпочитана област на висше образование – Специалност от професионално направление от области на висше образование „Социални, стопански и правни науки“, съгласно Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления;
  • Професионален опит: 4 /четири/ години професионален опит в областта на процесите, свързани с подготовка на процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ и/или програмиране на ниво програма за социално икономическо развитие и/или планиране на стратегически документи за изпълнение на национални политики и/или опит в подготовката и/или изпълнението на програми и проекти и/или опит по процедури за възлагане на обществени поръчки.

Допълнителни изисквания за заемане на длъжността, съгласно утвърдена длъжностна характеристика: много добро владеене на английски език; много добри компютърни умения; много добри познания за структурните и инвестиционни фондове на Европейския съюз (ЕС); много добро познаване на общата нормативна уредба, свързана със структурните и инвестиционни фондове на ЕС.

Длъжността се заема за определен срок до приключване на програмата или до изчерпване на средствата по приоритетна ос 4 „Техническа помощ“ на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 г., но не по-късно от 31.12.2023 г.

3. Необходимите документи за участие в подбора:

  • Писмено заявление за участие по образец – Приложение № III-1;
  • Декларация от лицето, че е  гражданин на /Република България или на друга държава - членка на Европейския съюз, на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария и че е пълнолетен гражданин, не е поставено под запрещение, не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода и не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност (Приложение № III-2);
  • Декларация за пречките за сключване на трудов договор за работа в държавната администрация (Приложение № III-3);
  • Копия от документи, съдържащи нормативно установените*[1] задължителни реквизити, удостоверяващи придобитата образователно-квалификационна степен / допълнителна квалификация / правоспособност;
  • Копия от документи, съдържащи нормативно установените задължителни реквизити, удостоверяващи продължителността на професионалния опит. Минималният професионален опит, необходим за заемане на длъжността, включва времето, през което служителят е извършвал дейност в област или области, които са свързани с функциите, определени в длъжностната характеристика за съответната длъжност, съгласно чл. 2, ал. 2 от Наредбата за прилагане на класификатора на длъжностите в администрацията;
  • Други документи по преценка на кандидата.

Подаването на заявлението и приложенията към него се извършва лично или чрез пълномощник. Длъжностна характеристика за длъжността се предоставя на кандидатите при подаване на документите.

4. Място за подаване на документите - Изпълнителна агенция „Програма за образование“; адрес: гр. София, бул. „Цариградско шосе“ № 125, бл. 5, ет. 1. Подаването на заявлението и приложенията към него се извършва лично от всеки кандидат или чрез пълномощник. Документите по т. 3 може да се подават по електронен път на електронна поща: [email protected], като в този случай заявлението и декларациите следва да бъдат подписани с електронен подпис на физическото лице - кандидат. Документите се приемат или изпращат на посочената електронна поща всеки работен ден от 9,00 ч. до 17,30 ч.

5. Срок за подаване на документите: 14 дни след публикуване на обявлението

6. Начин за провеждане на процедурата за подбор:

  • проверка за съответствието на представените документи с обявените изисквания;
  • интервю.

7. Мястото, на което се обявяват съобщенията във връзка с подбора: официалната интернет страница на Изпълнителна агенция „Програма за образование“, рубрика Кариери.

8. Основна месечна заплата:

При назначаване основната месечна заплата ще бъде определена от работодателя в зависимост от професионалния опит на одобрения кандидат, съгласно Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация в границите от     1 435 лв. до 2 800 лв. 

Ние Ви предлагаме:

  • Обучение за новоназначени служители, както и обучение за професионално развитие в съответната област;
  • Платен годишен отпуск за заеманата длъжност в размер на 30 работни дни;
  • Фиксирано работно време от 9.00 ч. до 17.30 ч. с възможност за преминаване на  работа при условията на работно време с променливи граници;
  • Добра работна среда;
  • Работа с професионален и мотивиран екип.
 

[1] Наредба за държавните изисквания към съдържанието на основните документи, издавани от висшите училища

ДОКУМЕНТИ

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.