Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

ОБЯВЛЕНИЕ

           

О Б Я В Я В А  П О Д Б О Р 

За длъжността „Старши сътрудник по управление на европейски проекти и програми“ в отдел „Техническа верификация“, Главна дирекция „Верификация”

 

1. Старши сътрудник по управление на проекти и програми – 1 щатна бройка,

Длъжностно ниво от КДА 7,

Наименование на длъжностното ниво – експертно ниво 3.

Място за изпълнение на длъжността - гр. София.

Области на дейност на длъжността:

Участва в изпълнението на дейността на отдел „Техническа верификация“ по отношение осъществяването на проверки на място и документална проверка на искания за възстановяване на средства от страна на бенефициенти на ОПНОИР в частта, свързана със строителство и обществени поръчки.

Участва в процеса по верификация, вкл. чрез проверки на място, на физическото изпълнение на договори/заповеди, изпълнявани по процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 в частта, свързана със строителство и обществени поръчки.

Участва в извършваните проверки на процедурите за избор на изпълнители, съобразно компетенциите на отдела.

2. Минимални и допълнителни изисквания към кандидатите за длъжността:

  • Висше образование: образователно - квалификационна степен „Бакалавър”;
  • Професионална област: Специалност от професионално направление от области на висше образование „Технически науки“, съгласно Класификатора на областите на висше образование, професионално направление „Архитектура, строителство и геодезия“;
  • Професионален опит: минимум 3 (три) в години в областта на строителството на сгради и съоръжения, промишлено и гражданско строителство, реконструкция и модернизация на сгради и съоръжения;

Допълнителни изисквания за заемане на длъжността, съгласно утвърдена длъжностна характеристика:

  • Добро владеене на английски език - писмено и говоримо;
  • Добри компютърни умения;
  • Добри познания за Европейските структурни и инвестиционни фондове;
  • Познаване на общата нормативна уредба, свързана с Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Обявената свободна позиция се заема по трудово правоотношение със срок на изпитване 6 месеца в полза на работодателя, като възнаграждението се финансира от приоритетна ос 4 „Техническа помощ“ на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 г.

Длъжността се заема за определен срок до приключване на програмата или до изчерпване на средствата по приоритетна ос 4 „Техническа помощ“ на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 г., но не по-късно от 31.12.2023г.

3. Необходимите документи за участие в подбора:

  • Писмено заявление за участие по образец – Приложение № 1;
  • Декларация по образец – Приложение № 2;
  • Декларация по чл.107а от Кодекса на труда по образец – Приложение № 3;
  • Копие от документи за придобитата образователна степен /диплома/, допълнителни квалификации; Документи за степен на образование или професионална квалификация, издадени от други държави, се признават след легализирането им от Министерство на образованието и науката при условия и ред, определени с Наредба на министъра на образованието и науката;
  • Копие от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит: трудова книжка, служебна книжка, осигурителна книжка, официален документ на български език, доказващ извършване на дейност в чужбина;
  • Професионална автобиография;

Подаването на заявлението и приложенията към него се извършва лично или чрез пълномощник.

4. Място за подаване на документите - деловодството на Изпълнителна агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен  растеж“ в сградата на бул. „Цариградско шосе” № 125, бл.5, ет.1. Документите се приемат всеки работен ден от 09.00 ч. до 12.00 ч. и от 14.00 ч. до 17.30 ч.

5. Срок за подаване на документите: 10 дни от публикуване на обявата.

6. Мястото на което се обявяват съобщенията във връзка с подбора: официалната интернет страница на Изпълнителна агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен  растеж“, рубрика Кариери.

7. Основна месечна заплата:

При назначаване основната месечна заплата ще бъде определена от работодателя в зависимост от професионалния опит на одобрения кандидат, съгласно Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация в границите от 510 до 2150 лв.

 

Длъжностна характеристика за длъжността се предоставя на кандидатите при подаване на документите.

ДОКУМЕНТИ

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.