Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Важно съобщение на вниманието на допустимите кандидати по процедура BG05M2OP001-2.009 „Подкрепа за развитието на докторанти, пост докторанти, специализанти и млади учени - фаза 1“

В съответствие с разпоредбите на чл. 26, ал. 8 и 9 от Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове, както и във връзка с големия брой постъпили въпроси, Управляващият орган на оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, дава следното разяснение по отношение изискванията към допустимите кандидати, посочени в т. 11, стр. 9 от Условията за кандидатстване:

Процентният дял на успешно защитилите докторанти за периода 2012-2015 може да се определи чрез отношението между броя на защитилите докторанти (в двугодишен период след отчисление с право на защита) през този период (с дата на защита на дисертационния труд от 2012 г. до 2015 г.) и броя на зачислените докторанти за същия период

Или по-конкретно:

Процентният дял се изчислява като в знаменателя се поставят всички зачислени докторанти в периода 2012-2015 година, а в числителя е броят на защитилите (в двугодишен срок след отчисление с право на защита) в този период. Като защитилите през 2016 г не се броят.

Във връзка с гореизложеното, уведомяваме всички бенефициенти, които до този момент са искали разяснения по това условие, да обърнат внимание на актуализираната Справка за разяснения по отношение на Условията за кандидатстване по процедура: „Подкрепа за развитието на докторанти, пост докторанти, специализанти и млади учени - фаза 1“. Справката е публикувана в рубриката „Въпроси и отговори по стартирали програми“ на интернет страницата на ОП НОИР /sf.mon.bg/, където са публикувани отговори на зададените в срок въпроси по процедурата.

Отговорите може да намерите тук.

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.