Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Публикуван е анализът на нередностите в областта на обществените поръчки, установени от Одитния орган за програми, финансирани от ЕС за програмен период 2014-2020

Управляващият орган на ОП НОИР публикува „Анализ на нередностите в областта на обществените поръчки,  установени от Одитния орган  при  извършените през 2017 година  одитни ангажименти  за програми, финансирани от ЕС  за програмен период 2014 -2020“ и „Обобщение на срещаните в практиката на Одитния орган нарушения за  ограничителни изисквания и насоки за избягването им“.

За първи път „Обобщението на срещаните в практиката на Одитния орган нарушения за ограничителни изисквания и насоки за избягването им“ е извадено в отделен документ. Обобщението е разработено предвид множеството отклонения за ограничителни изисквания и необходимостта от предоставяне на насоки за коригирането и избягването на тези грешки.

Анализът съдържа статистическа информация за обхвата на извършените проверки, описание на подхода при проверките и определяне на финансовото влияние на нарушенията, както и обобщено представяне на видовете установени нередности от Одитния орган по програмите, финансирани от Европейския съюз.

Двата документа е препоръчително да бъдат използвани от страна на бенефициентите на ОП НОИР като основа за предприемане на подходящи корективни действия при провежданите от тях процедури за възлагане на обществени поръчки.

ДОКУМЕНТИ

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.