Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Карина Ангелиева: Младите изследователи са избрали професията на бъдещето

Заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева откри деветото издание на Софийския фестивал на науката. Тя поздрави участниците за Деня на Европа и изрази своето убеждение, че именно младите изследователи са избрали професията на бъдещето.

Карина Ангелиева посети съвместния щанд на Министерство на образованието и науката и ИА „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, където разговаря с ученици с постижения в различни научни области. 

Днес посетителите имаха възможност да се информират за възможностите предоставяни от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г.  По приоритетна ос 1 "Научни изследвания и технологично развитие" на програмата се осигурени над 460 млн. лв. за  повишаването на качеството на научните изследвания и развитието на иновациите в България. Представена бе информация за проектите за Центрове за върхови постижения и Центрове за компетентност, както и за проект „Докторант 2” с бенефициент Медицински университет – Пловдив.

Софийският фестивал на науката 2019 се провежда в периода 9-12 май на територията на София Тех Парк.

Пълния списък на събитията в четирите фестивални дни може да видите ТУК

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.