Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Информационна кампания за представяне на процедура „Повишаване на капацитета на педагогическите специалисти за работа в мултикултурна среда“

В рамките на информационната кампания на УО на ОПНОИР за представяне на процедура BG05M2OP001-3.017 „Повишаване на капацитета на педагогическите специалисти за работа в мултикултурна среда“ бяха проведени информационни дни в София на 23.01.2020 г. и във Велико Търново на 28.01.2020 г. Бяха представени допустимите дейности, индикаторите за изпълнение и за резултат, допустимите кандидати и партньори, допустимите разходи, сроковете за изпълнение и подаване на проектни предложения. Над 150 участници се включиха в информационните дни.

Целта на процедура „Повишаване на капацитета на педагогическите специалисти за работа в мултикултурна среда“ е да се повишат професионалните компетентности на педагогическите специалисти и образователните медиатори за работа в мултикултурна среда, за преподаване на знания и формиране на умения у децата и учениците за възприемане на етнокултурните различия, с оглед равноправно участие на всички ученици в българската образователна система, като се използват възможностите на различни квалификационни форми.

Бюджетът от 7 млн. лв. е осигурен по Приоритетна ос 3 „Образователна среда за активно социално приобщаване“ на ОПНОИР, съфинансирана от Европейския социален фонд. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 17:30 часа на 31.03.2020 г.

Допълнителна информация за процедура BG05M2OP001-3.017 „Повишаване на капацитета на педагогическите специалисти за работа в мултикултурна среда“ ще намерите на интернет страницата на ОПНОИР – http://opnoir.bg, „Процедури“ , както и на Информационната система за управление и наблюдение ИСУН 2020 - https://eumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/Active.

Презентация от информационните дни

Снимки

ДОКУМЕНТИ

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.