Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

О Б Я В Л Е Н И Е

ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ „ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ“

ОБЯВЯВА ПОДБОР

за длъжността „главен сътрудник по управление на европейски проекти и програми“ в дирекция „Подбор на проекти и договаряне” (юрист)

1. Главен сътрудник по управление на проекти и програми – 1 щатна бройка

Длъжностно ниво от КДА 6;

Наименование на длъжностното ниво – експертно ниво 2;

Място за изпълнение на длъжността - гр. София.

 

Области на дейност на длъжността:

Участва в цялостния процес по сформирането и работата на комисии за разглеждане, оценка и класиране на проектните предложения, постъпили по процедури за предоставяне на БФП; сформирането и работата на екипи по договаряне; дейности за обработване и анализиране на информация, свързана с дейността на екипите по оценка и договаряне; изготвянето на проекти на административни договори /заповеди за предоставяне на БФП и организиране процеса по сключването и връчването им на бенефициентите; изготвянето на проекти на решения за отказ за предоставяне на БФП;

извършването на проверка дали постъпилите от страна на бенефициентите искания за изменения на сключените административни договори за предоставяне на БФП не нарушават конкурентните условия съгласно ЗУСЕСИФ, при които са одобрени за финансиране проектите; изготвянето на проекти на допълнителни споразумения към сключени административни договори / заповеди за изменения на издадени заповеди за предоставяне на БФП; изготвянето на уведомления за промени по сключени административни договори / издадени заповеди за предоставяне на БФП.

      Съдейства за прилагането на правилата за държавна помощ, установени в националното и европейското законодателство.

      Следи за съответствие с европейската и националната нормативна уредба в процеса на предоставяне на БФП.

      Участва в изготвянето и съгласуването на проекти на нормативни и вътрешноведомствени актове, както и на проекти на Условия за кандидатстване по процедури за предоставяне на БФП, от компетентността на дирекция ППД.

      Изготвя правни анализи, обхващащи националното и европейското законодателство и международното право, във връзка с функциите на дирекция ППД.

 

2. Минимални и допълнителни изисквания към кандидатите за длъжността:

  • Висше образование: образователно - квалификационна степен „Магистър”;
  • Професионална област: „Право“;
  • Професионален опит: 4 /четири/ години професионален опит в областта на правото при управлението, контрола и изпълнението на европейски програми и проекти и/или системите за управление, изпълнение и контрол на програми и проекти, съфинансирани от предприсъединителните и/или Структурните фондове на ЕС, и/или в областта на държавната администрация.

 

Допълнителни изисквания за заемане на длъжността, съгласно утвърдена длъжностна характеристика: придобита юридическа правоспособност; добро владеене на английски език – писмено и говоримо; много добри компютърни умения; много добри познания за ЕСИФ; познаване на общата нормативна уредба, свързана с ЕСИФ.  

Длъжността се заема за определен срок до приключване на програмата или до изчерпване на средствата по приоритетна ос 4 „Техническа помощ“ на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 г., но не по-късно

от 31.12.2023 г.
 

3. Необходимите документи за участие в подбора:

  • Писмено заявление за участие по образец – Приложение № III-1;
  • Декларация от лицето, че е  гражданин на /Република България или на друга държава - членка на Европейския съюз, на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария и че е пълнолетен гражданин, не е поставено под запрещение, не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода и не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност (Приложение № III-2);
  • Декларация за пречките за сключване на трудов договор за работа в държавната администрация (Приложение № III-3);
  • Копия от документи за придобитата образователно-квалификационна степен, допълнителна квалификация и правоспособност;
  • Копия от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит. Минималният професионален опит, необходим за заемане на длъжността, включва времето, през което служителят е извършвал дейност в област или области, които са свързани с функциите, определени в длъжностната характеристика за съответната длъжност, съгласно чл. 2, ал. 2 от Наредбата за прилагане на класификатора на длъжностите в администрацията;
  • Копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност;
  • Автобиография на български език;
  • Други документи по преценка на кандидата.

 

Подаването на заявлението и приложенията към него се извършва лично или чрез пълномощник. Длъжностна характеристика за длъжността се предоставя на кандидатите при подаване на документите.

 

4. Място за подаване на документите - деловодството на Изпълнителна агенция „Програма за образование“ в сградата на бул. „Цариградско шосе” № 125, бл. 5, ет. 1. Документите се приемат всеки работен ден от 09.00 ч. до 17.30 ч.

 

5. Срок за подаване на документите: до 05.10.2021 г.

 

6. Начин за провеждане на процедурата за подбор:

  • проверка за съответствието на представените документи с обявените изисквания;
  • интервю.

 

7. Мястото, на което се обявяват съобщенията във връзка с подбора: официалната интернет страница на Изпълнителна агенция „Програма за образование“, рубрика Кариери.

 

8. Основна месечна заплата:

При назначаване основната месечна заплата ще бъде определена от работодателя в зависимост от професионалния опит на одобрения кандидат, съгласно Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация в границите от     1 435 лв. до 2 800 лв. 

 

Ние Ви предлагаме:

  • Обучение за новоназначени служители, както и обучение за професионално развитие в съответната област;
  • Платен годишен отпуск за заеманата длъжност в размер на 30 работни дни;
  • Фиксирано работно време от 9.00 ч. до 17.30 ч. с възможност за преминаване на  работа при условията на работно време с променливи граници
  • Добра работна среда;
  • Работа с професионален и мотивиран екип.

 

ДОКУМЕНТИ

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.