Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Процедура BG05M2OP001-2.006 „Ученически практики – Фаза 1“ е отворена за кандидатстване.

Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми” на Министерство на образованието и науката в качеството си на Управляващ орган на Оперативна програма ,,Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. (ОП НОИР) кани Министерство на образованието и науката да представи проектно предложение по процедура чрез директно предоставяне на конкретен бенефициент BG05M2OP001-2.006  „Ученически практики – Фаза 1“.

Чрез тази операция се очаква да бъдат постигнати следните резултати, така че сътрудничеството между системите на професионалното образование и обучение и бизнеса в България да стане по-ефективно:

  • повече съществуващи стажантски програми,
  • повече случаи на публично-частно партньорство,
  • образователна инфраструктура в професионалните училища, която отговаря на изискванията на съвременното производство.

Дейностите, които ще получат подкрепа включват:

Подкрепа за създаване и функциониране на учебно-тренировъчните и/или други съществуващи в професионалното образование форми на учебни или тренировъчни фирми, вкл.  учебни компании, чрез дейности за информиране и въвеждане в професията, за формиране на начални професионални умения, предприемачески умения и компетентности за работа в екип и ефективна комуникация;

  1. Подкрепа за практическото обучение на учениците от професионалните гимназии чрез допълнителни практики в реална работна среда,  вкл. конференции публични събития, форуми касаещи училището и бизнеса;
  2. Организация на обучението  на място от страна на училището;
  3. Провеждане на практиката в реална работна среда и удостоверяване на резултатите.
  4. Развитие, поддържане и интеграция на софтуерен продукт за реализацията на ученическите практики.
  5. Качествен анализ на резултатите от проведените практики.

Пълният комплект Насоки (включващи условия за кандидатстване и условия за изпълнение) е публикуван на следните интернет адреси:

http://sf.mon.bg;

www.eufunds.bg;

системата  ИСУН2020: https://eumis2020.government.bg

Съгласно чл. 26, ал. 8 от ЗУСЕСИФ кандидатът по процедурата  може да иска разяснения във връзка с насоките в срок до три седмици преди изтичането на срока за кандидатстване Въпросите относно условията за кандидатстване се задават в писмена форма, като ясно се посочва наименованието на процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ и се изпращат на електронната поща  на УО: [email protected].

Разясненията от страна УО се утвърждават от ръководителя на управляващия орган или оправомощено от него лице. Разясненията се дават по отношение на условията за кандидатстване, не съдържат становище относно качеството на проектното предложение и са задължителни за конкретния бенефициент.

Въпросите на конкретния бенефициент и разясненията на УО се съобщават (се публикуват) на интернет страницата на УО http://sf.mon.bg и на ИСУН2020: https://eumis2020.government.bg (към документите по процедурата) в срок до две седмици преди изтичането на срока за кандидатстване.

Крайният срок за подаване на проектното предложение, подписано с КЕП през системата ИСУН 2020 е: не по-късно от 19.00 часа на 9.08.2016 г.

ДОКУМЕНТИ

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.